2019-10-21 09:40:51• hírek • Bajnai Botond

Háromból három: Ismét győzött a VSK

A Román Nemzeti Liga női kosárlabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 3. fordulójában is győzelemmel zárt a Szatmárnémeti VSK, ezúttal a Kézdivásárhelyi SE csapatát fogadták a Both Katalin Sportteremben.

A Nyugati-csoportban egy hazai pályán, és egy idegenben megszerzett győzelem után szombaton délután ismét idehaza léptek pályára a Szatmári VSK kosárlabdázói. A mérkőzést megelőző héten két csehországi vendégszereplésen is túl estek a szatmári lányok, viszont úgy Brnóban, mint Ostravában is kikaptak a mieink, ami némiképp ronthatott csapatmorálon. A hétvégi hazai mérkőzés azonban újra lendületet adhatott Goran Boskovic mester lányainak. A bajnokság jól megy, a hazai pálya előnye adott volt, győzni kellett szombaton.

 

Az ellenfél ezúttal a Kézdivásárhelyi SE csapata volt, akik a mieinkhez hasonlóan szintén két győzelemmel indították a bajnokságot, viszont értelemszerűen esetben valamelyik csapatnak meg kellett törnie a másik rövidke győzelmi sorozatát.


A találkozón jó iramot diktáltak a csapatok, viszont a játék irányítása a szatmáriak kezében volt, az első negyedben 20 ponttal szórták a meg a vendégeket, akik mindössze 6 ponttal tudtak erre válaszolni. A második negyed játéka is hasonló volt, nagy szünetre 42–18 volt a különbség.


A pihenőt követően következett egy némiképp szorosabb harmadik negyed, majd a fáradó csapatok, a negyedik negyedben már csak erejük maradékára támaszkodva, a mérkőzésen a legkevesebb pontot szervezve hozták le az utolsó játékrészt.


A találkozó végeredménye: Szatmárnémeti VSK – Kézdivásárhelyi SE: 70–39 (20–6, 22–12, 14–12, 14–9).


A Szatmárnémeti VSK pontszerzői: Bernice Mosby – 17 pont, Carla Popescu – 14 p., Oláh Andrea – 11 p., Alina Podar – 8 p., Iulia Gladkova – 6 p., Maja Miljkovic – 4 p., Flavia Ferenczi – 4 p., Adina Stoiedin – 4 p., Andreea Huțanu – 2 p. Játszottak még: Adina Pop, Szmutku Renata, Kádár Annamária. Edző: Goran Boskovic.
 

A forduló másik két mérkőzésén:

Kolozsvári U – Marosvásárhelyi Sirius 79–32

Nagyváradi Rookies – Aradi FCC 43–85

 

A bajnokság állása: Nyugati-csoport
 

1. SZATMÁRNÉMETI VSK 3/0 6

2. Kézdivásárhelyi SE 2/1 5

3. Kolozsvári U 2/1 5

4. Aradi FCC 2/1 5

5. Sirius 0/3 3

6. Rookies 0/3 3

 

A kiírás 4. fordulóját november 2-án rendezik, az alábbiak szerint: Marosvásárhelyi Sirius – Szatmárnémeti VSK, Kézdivásárhelyi SE – Nagyváradi Rookies, Aradi FCC – Kolozsvári U.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: